fronius.com BLOG
2018.05.02
automata hegesztőpajzs DIN 9-13 Fazor Vizor
thumb1

A munkahelyi biztonság és a munkavállalók védelme olyan intézkedések és tevékenységek eredménye, amelyek célja a munkavállalók életének és egészségének védelme a szakmai feladataik ellátása során. Ez a személyes védettségtől az egészségügyi intézkedésekig (pl. Zaj vagy pszichés stressz) terjedhet a védőfelszerelésig, például a hegesztő sisakokig. A védőhegesztő berendezések legfontosabb feladata a szem és a bőr védelme a tükröződéstől és égéstől, valamint a légzőszervek káros részecskékből, poroktól és páraktól való védelme.

Tovább...
fronius.com BLOG
2018.04.11
TIG AWI TransTig MagicWave
thumb1

Bárki, aki a TIG hegesztést alkalmazna, el kell elsajátítani a mozdulatsort. Miközben a hegesztő egy kézzel vezeti a hegesztőpisztolyt, ezzel párhuzamosan töltőanyagot használnak a másik kezével. Ez nem csak egy összehangolt mozgást igényel, hanem biztos kézet is. Az eredmény egy rozsdamentes és sima hegesztési varrat. A hegesztési varratok magas minősége miatt a volfrám gázos hegesztési eljárást alkalmazzák, amikor a hegesztési varratminőség kiemelten fontos, ideértve az élelmiszeriparban és az űrhajózási iparban használt tartálykonstrukciók alkalmazását.

Tovább...
fronius.com BLOG
2018.03.28
Kalibrálás Validálás
thumb1

Ha biztosítani szeretné, hogy a hegesztőberendezések minősége hosszú távon karcolódjon, rendszeresen kalibrálni kell őket. A hegesztési technológiákkal foglalkozó vállalatok számára elengedhetetlen, hogy a rendszerek a teljes élettartamukon keresztül biztosítsák a következetes hegesztési eredményeket.

Tovább...