fronius.com BLOG
2019.03.25
hegesztési füst légzés károsítás szűrő
thumb1

Köhögés, hackelés, váladék, még olyan dolgok, mint a „fekete takony”. Ezek olyan valódi dolgok, amelyek valószínűleg túl jól ismertek, ha hegesztéssel vagy annak környékén dolgoznak. Ha hosszú ideje hegesztett, vagy sok időt töltött hegesztők körül, akkor úgy gondolja, hogy ezek a hegesztés normális hatásai. Ez a testének módja a szennyeződések elkerülésére. Ez azonban nem normális.

Tovább...
fronius.com BLOG
2018.05.17
tig hegesztés tig DC tig AC
thumb1

A TIG-hegesztés olyan folyamat, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű hegesztési varratokat. Az ív ég egy hőálló, nem olvadó volfrám elektróda és a munkadarab között. Az inert védőgáz, amely a nevét adja a folyamatnak, oxigénmentes gáz légkört hoz létre, és megakadályozza a kémiai reakciókat a folyékony hegesztési medencével. Ez sima, sík és nem porózus hegesztési varratokat eredményez. A töltőfémet kézzel vagy dróthálóval kell vezetni.

Tovább...
fronius.com BLOG
2018.05.02
automata hegesztőpajzs DIN 9-13 Fazor Vizor
thumb1

A munkahelyi biztonság és a munkavállalók védelme olyan intézkedések és tevékenységek eredménye, amelyek célja a munkavállalók életének és egészségének védelme a szakmai feladataik ellátása során. Ez a személyes védettségtől az egészségügyi intézkedésekig (pl. Zaj vagy pszichés stressz) terjedhet a védőfelszerelésig, például a hegesztőpajzsokig. A védőhegesztő berendezések legfontosabb feladata a szem és a bőr védelme a tükröződéstől és égéstől, valamint a légzőszervek káros részecskékből, poroktól és páraktól való védelme.

Tovább...
fronius.com BLOG
2018.04.11
TIG AWI TransTig MagicWave
thumb1

Bárki, aki a TIG hegesztést alkalmazna, el kell elsajátítani a mozdulatsort. Miközben a hegesztő egy kézzel vezeti a hegesztőpisztolyt, ezzel párhuzamosan töltőanyagot használnak a másik kezével. Ez nem csak egy összehangolt mozgást igényel, hanem biztos kézet is. Az eredmény egy rozsdamentes és sima hegesztési varrat. A hegesztési varratok magas minősége miatt a volfrám gázos hegesztési eljárást alkalmazzák, amikor a hegesztési varratminőség kiemelten fontos, ideértve az élelmiszeriparban és az űrhajózási iparban használt tartálykonstrukciók alkalmazását.

Tovább...
fronius.com BLOG
2018.03.28
Kalibrálás Validálás
thumb1

Ha biztosítani szeretné, hogy a hegesztőberendezések minősége hosszú távon karcolódjon, rendszeresen kalibrálni kell őket. A hegesztési technológiákkal foglalkozó vállalatok számára elengedhetetlen, hogy a rendszerek a teljes élettartamukon keresztül biztosítsák a következetes hegesztési eredményeket.

Tovább...