fronius.com BLOG
2018.05.02
automata hegesztőpajzs DIN 9-13 Fazor Vizor
FRONIUS-BLOG - hegesztőpajzsok - Ádám és Ádám Kft

A munkahelyi biztonság és a munkavállalók védelme olyan intézkedések és tevékenységek eredménye, amelyek célja a munkavállalók életének és egészségének védelme a szakmai feladataik ellátása során. Ez a személyes védettségtől az egészségügyi intézkedésekig (pl. Zaj vagy pszichés stressz) terjedhet a védőfelszerelésig, például a hegesztő sisakokig. A védőhegesztő berendezések legfontosabb feladata a szem és a bőr védelme a tükröződéstől és égéstől, valamint a légzőszervek káros részecskékből, poroktól és páraktól való védelme.

Optikai sugárzás elleni védelem

Tudta, hogy az intenzív UV-sugárzás helyrehozhatatlan károsodást okozhat a retinában? Az ívhegesztés veszélyes UV-sugárzást bocsát ki. Ez károsíthatja a bőr védtelen területeit; itt a szem különösen érintett. Ez bármihez vezethet, ami a kötőhártya-gyulladásból vakítóvá válik. A követelményeknek megfelelő védőfelszerelés azonban segíthet. A hegesztő kabát, nadrágok, kesztyűk és biztonsági cipők mellett a megfelelő hegesztőpajzs is elengedhetetlen. A hangsúly itt a "must", mint sok hegesztő kissé gondatlan, bár a sisak az egyetlen dolog, hogy megvédje őket a hő, a szikrák és a sugárzás.

Optimálisan konfigurált hegesztő sisak védelmet nyújt a káprázás ellen

Gyakran nincs ideális megoldás a káprázás elleni védelemnek az ív fényességének beállításához. Sok hegesztő sisakot a felhasználónak manuálisan kell beállítania a sötétség szintjére. A hegesztő ezután kényelmes védelmi szintet választ ki minden hegesztési feladatra. Ez nagyon fárasztó a szem számára, és hosszú távon károsíthatja őket. Olyan hegesztő sisakok, amelyek automatikusan beállítják a fényintenzitást, és így biztosítják a felhasználó számára az optimális munkakörülményeket, új megoldást jelentenek erre a problémára.

TIG hegesztés elleni védelem - gyakran alábecsülik

Első pillantásra a TIG hegesztés olyan folyamat, amely káros anyagokat tartalmaz;

azonban magas ívhőmérsékletek és az ebből eredő irritáló gázok miatt egészségügyi kockázatot jelenthet. Ez egy másik terület, ahol a megfelelő védőruha segíthet. A tungsten inert gáz hegesztési eljárás meglehetősen összetett hegesztési folyamat, amely általában jó szintű képzést igényel. A hegesztőnek egy kézzel kell vezetnie a hegesztőpisztolyt, a másik pedig a töltőanyagot. Ez nem csak egy összehangolt intézkedést igényel, hanem egy biztos kézzel is. Annak ellenére, hogy a hegesztési folyamat alacsony a káros anyagoknál, mindazonáltal olyan irritáló gázokat termel, amelyek hányingert és fejfájást okozhatnak. Ez az automata hegesztő sisaka ventilátorszűrő egység állandó friss levegőáramot biztosít, és ezért az ideális biztonsági tartozék. Ez lehetővé teszi a hegesztő számára, hogy teljes mértékben koncentráljon a hegesztési feladatra, és biztosítja a lehető legjobb védelmet a folyamat időtartamára. Különösen a TIG hegesztőknek is biztosítaniuk kell a megfelelő hegesztő kesztyűt a TIG hegesztéshez szükséges magas szintű szakértelem miatt. A hegesztés során a vékony anyag, általában a nappali bőr magas hőállósága biztosítja az optimális ügyességet. A professzionális hegesztés nem csak a technikai tudás, hanem a munkavégzés optimális munkavédelmi jellemzői is. A Fronius automatikus védőhegesztő sisakjai hozzájárulnak ehhez, biztosítva a hibátlan látást és az optimális védelmet a hegesztés során. Csak így lehet a lehető legjobb hegesztési eredményeket elérni a felhasználó egészségének károsítása nélkül. Ez azért van így, mert csak a hegesztés előtt, alatt és után képes tökéletes látásra képesek elérni a kívánt eredményeket és egészségesek maradni.