FRONIUS TransPocket 180 TIG hegesztőgép

FRONIUS TransPocket 180 TIG hegesztőgép

A TransPocket TIG sorozatában a 150-350 A teljesítmény kategóriák állnak rendelkezésre. A kiegészítő funkcióknak köszönhetően könnyebbé teszik a munkát a felhasználó számára: a TIG Comfort Stop segítségével a hegesztés végén megakadályozható az ívtörés. A TIG impulzusíves funkció biztosítja a hegesztett anyag jobb vezérlését a pozíció nélküli hegesztés és a hézagok áthidalása során. Gázvizsgálati funkciót is biztosított.

A TransPocket 150/180 készülékek új generációja nagyfokú rugalmasságot biztosít. Az integrált PFC (Power Factor Correction) technológia támogatja a rendkívül hosszú, akár 100 m hosszú vezetékek használatát. Az üzemeltetési koncepció még inkább intuitív. A 7 szegmenses kijelző lehetővé teszi a konfigurált paraméterek gyors leolvasását. Ezenkívül a kijelző kissé hátra van állítva, ezért jól védett a sérülésektől. A könnyen érthető beállítási beállítások óriási segítséget nyújtanak a műveletek egyszerűsítésében.

Áramerősség MMA 10 - 180 / TIG 10 - 220 A
Bekapcsolási idő [10min/40°C] 220A / 40%
Bekapcsolási idő [10min/40°C] 150A / 60%
Bekapcsolási idő [10min/40°C] 120A / 100%
Üzemi feszültség 20,4V - 27,2V
Üresjárati feszültség 101,0V
Hálózati frekvencia 50-60Hz
Hálózati feszültség 230V
Hálózati biztosíték 16A
Méretek h x sz x m 435 x 160 x 310 mm
Súly 9,0kg
Védelmi fokozat IP23

HOTSTART

Annak érdekében, hogy az elektróda könnyebb legyen meggyulladni, az áramellátás áramát egy másodpercig növeli a gyújtás alatt. A HotStart funkciót kifejezetten rutil és Cel elektródák hegesztéséhez fejlesztették ki.

LÁGY INDÍTÁS

A SoftStart funkció biztosítja a stabil íveket a hegesztés kezdetén, és kifejezetten alacsony hegesztési árammal (alapelektródákkal) hegesztett elektródákra fejlesztették ki.

TAC

A TAC-val egy folt van a csatoláshoz, mivel a lüktetett ív a két hegesztési medencét mozdítja, és így egyetlen pillanat alatt össze nem ugrándoznak, hogy egyetlen hegesztőmedencét hozzanak létre. A TAC funkció nagyon hasznos akkor is, amikor hegesztett könnyű nyomtávú lemezeket hozaganyag nélkül.

TIG COMFORT STOP

A hegesztési művelet befejeztével a hegesztőáram automatikusan kikapcsol, ha az ívhosszra egy bizonyos változás történik. Ez megakadályozza, hogy az ív szükségtelenül meghosszabbodjon, amikor a TIG hegesztőpisztolyt felemelik a munkadarabról a hegesztési folyamat befejezése végett. Ez jobb hegesztési eredményt eredményez a végső kráter területén, mivel a gázzárlat megmarad.