FRONIUS MagicWave 2200 hegesztőgép

FRONIUS MagicWave 2200 hegesztőgép

A MagicWave egy teljesen digitalizált TIG AC/DC tápforrás, amelyet elsősorban alumínium alkalmazásokhoz használnak. A 170 és 500 A közötti különböző teljesítménykategóriák mellett a készülékek mobilitása is változó - a hordozható készüléktől a nagy teljesítményű, álló teljes rendszerig. A MagicWave rendkívül robusztus kialakítással és kivételesen önmagukban magyarázó működési koncepcióval rendelkezik.

A MagicWave 2200 egy teljesen digitális egyen- váltóáramú (AC/DC) egyfázisú hegesztőgép, mely mindössze 18kg viszont maximális kimenő teljesítménye 220A. Rendkívül könnyen kezelhető robosztus és erőteljes berendezés. Sok helyen alkalmazható pl. vegyipar, gépgyártás, repülőgépgyártás, hajógyártás, csővezetékek építésénél, tartályok telepítésénél, karbantartási és javítási munkáknál. Közepesen és erősen ötvözött acélokhoz, alumíniumhoz és ötvözeteihez, színesfémekhez.

Áramerősség 3 - 220 A
Bekapcsolási idő [10min/40°C] 220A / 35%
Bekapcsolási idő [10min/40°C] 170A / 60%
Bekapcsolási idő [10min/40°C] 150A / 100%
Üzemi feszültség 10,1V - 24,0V
Üresjárati feszültség 88,0V
Hálózati frekvencia 50-60Hz
Hálózati feszültség 230V
Hálózati biztosíték 16A
Méretek h x sz x m 485 x 180 x 390 mm
Súly 17,4kg
Védelmi fokozat IP23

AKTÍV HULLÁM TECHNOLÓGIA

Az aktív hullám a TIG AC hegesztést sokkal csendesebb üzletbe teszi. Az integrált digitális jelfeldolgozó mindig olyan hullámformát számít ki, amely lehetővé teszi a lehető legmagasabb ívstabilitást a lehető legalacsonyabb zajkibocsátási szinttel valós időben. Ezeknek a zajszinteknek a mérése világosan megmutatja, hogy az Active Wave esetében a dbA értéke még mindig 80 dbA alatt van, még akkor is, ha a gép 300 A teljesítményt szállít.

TAC

A TAC-val egy folt van a csatoláshoz, mivel a lüktetett ív a két hegesztési medencét mozdítja, és így egyetlen pillanat alatt össze nem ugrándoznak, hogy egyetlen hegesztőmedencét hozzanak létre. A TAC funkció nagyon hasznos akkor is, amikor hegesztett könnyű nyomtávú lemezeket hozaganyag nélkül.

HF GYÚJTÁS

Az érintés nélküli és gyengéd nagyfrekvenciás gyújtás a legegyszerűbb lehetőség az ív meggyújtására.

ÉRINTÉSES GYÚJTÁS

Az érintéses gyújtás különösen érzékeny alkalmazási területekre használható. Ezzel elkerülhető az elektromágneses interferencia, amely a HF-gyújtás során előfordulhat.